Nieuwsbericht
Wangiri
17okt

Wangiri fraude – Niet opnemen en niet terugbellen!

Een steeds vaker voorkomend geval van fraude is het zogenaamde Wangiri.
Wangiri is Japans voor één keer over laten gaan. Het is een vorm van oplichting waarbij getracht wordt mensen terug te laten bellen naar dure service-betaalnummers.

Hoe werkt het?
U wordt gebeld door een onbekend buitenlands telefoonnummer. Na één keer overgaan wordt er door de beller weer opgehangen. De oplichters hopen dat u het nummer terugbelt en proberen u vervolgens zo lang mogelijk aan de telefoon te houden. Dit doen ze door bijvoorbeeld een beltoon, een ingesprekstoon of helemaal niets te laten horen.  U denkt dat er nog niet opgenomen is, maar de verbinding is wel degelijk tot stand gebracht. Zonder dat u het in de gaten heeft heeft u dus contact met een duur betaalnummer en loopt uw rekening hard op!

Kunt u het voorkomen?
Wordt u gebeld door een onbekend buitenlands nummer en u verwacht geen gesprekken uit het buitenland? Neem dan niet op en bel vooral ook niet terug.
Bij twijfel over een nummer kunt u altijd Google raadplegen, vaak zijn er al klachten bekend over bepaalde nummers. Als je twijfelt over de betrouwbaarheid van een telefoonnummer waardoor je gebeld bent, kun je er informatie over zoeken via Google. Vaak zijn er over frauduleuze telefoonnummers wel al klachten bekend.

Er is helaas weinig dat Libervoice kan doen om dit soort fraude te stoppen. Uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de oproepen die u doet. Neem deze onbekende buitenlandse oproepen dus niet op en bel niet zomaar terug!

 

Libervoice biedt alle vrijheid van bellen.
4redenen-zekerheid
Vrijheid van keuze!

Op maat pakket
voor u samengesteld

4redenen-zekerheid
Vragen staat vrij!

Deskundige adviseurs
& 24/7 support

4redenen-zekerheid
Vrijheid en blijheid!

Service, kwaliteit &
persoonlijk aanpak

4redenen-zekerheid
Zorgenvrij!

Betrouwbaar
netwerk

De beste telefonie-ervaring, probeer het gratis uit! Bel mij voor de mogelijkheden.

Geavanceerde cookie instellingen

Libervoice maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken voor functionele en analytische doeleinden. Meer informatie over deze verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Close
Instellingen